חורשת האומות ביער ירושלים

צילום: ארכיון הצילומים של קק"ל

למרגלות אתר ההנצחה לנספים בשואה "יד ושם", בלב יער ירושלים, נמצאת חורשת האומות, שבה נוטעים מנהיגים וראשי מדינות מכל רחבי העולם עץ של שלום, שותפות ואחווה. המנהיגים מבקרים ביד ושם ובמרחק קצר משם נוטעים באדמת ירושלים עץ המסמל חיים והמשכיות. החורשה הוקמה ב-2005, ביוזמה משותפת של קק"ל ומשרד החוץ כחלק מדרך עץ הזית, שהוקמה במסגרת פעילות של ארגון אונסק"ו ומועצת אירופה, לקידום השלום בקרב עמי האזור, תוך עידוד פיתוח בר-קיימא ותיירות חקלאית.

תעודת זהות

  • איך להגיע

    ניתן להגיע לחורשה דרך מספר כניסות.

    כניסה אחת היא באמצעות דרך יוסף ויץ-אוטווה. הבאים מת"א יפנו ימינה בצומת גינות סחרוב לכיוון שכונת גבעת שאול. בצומת על רח' כנפי נשרים יש לפנות שמאלה, ואז ימינה בצומת מאפיית אנג'ל. הכניסה ליער היא בפנייה שמאלה לאחר מאפיית אנג'ל ותחנת הדלק שברח' בית הדפוס.

    הכניסה השנייה היא דרך מושב בית זית.

    הכניסה השלישית היא משכונת יפה נוף. יש לנסוע בירושלים על ציר הר הרצל לכיוון מוזיאון "יד ושם". לאחר שעוברים את המוזיאון פונים ימינה לרח' פרחי חן בשכונת יפה נוף בירושלים.
  • עלות כניסה

    הכניסה ליער אינה כרוכה בתשלום.
  • מרחב-

    מרכז
  • אזור ניהול גאוגרפי בקק"ל-

    ההר וירושלים

על החורשה

החורשה הוקמה בשנת 2005, ביוזמה משותפת של קק"ל ומשרד החוץ ומהווה כיום חלק מדרך עץ הזית, שהוקמה בישראל כחלק מפעילות של ארגון אונסק"ו ומועצת אירופה, לקידום השיח הבין-תרבותי והשלום בקרב עמי האזור, תוך עידוד פיתוח בר-קיימא ותיירות חקלאית.

החורשה מהווה חלק מפרוייקט שימור ופיתוח יער ירושלים ונטיעת העצים ע"י מנהיגי העולם, מחזקת את המאבק לשמירה של היער והסביבה. מאז הקמתה נטעו בה 29 מנהיגים וראשי מדינות מכל רחבי העולם, שהוסיפו ליער מגוון של עצים, בהם עצי זית, חרוב, תאנה ואלה.

מטיילים רבים, בני נוער, משפחות וקבוצות מבלים בחורשה, כחלק מביקור בחניונים הרבים ביער ירושלים או טיול בשבילים המובילים מהחורשה לכפר הציורי עין כרם, השוכן במורדות החורשה.

לצפייה במפת היער

חורשת האומות ביער ירושלים. צילום: ארכיון קק"ל
במרץ 2007 ניטע בחורשה עץ הזית הראשון, במסגרת המפעל העולמי של "חגורה ירוקה" בת מיליארד עצים, עליו הכריז האו"ם, כחלק מהמאבק בהתחממות הגלובלית. את העץ נטע בהתרגשות, מזכ"ל האו"ם באן קי-מון, שציין בדבריו בטקס: "תודה לקק"ל ולעירית ירושלים על שיתופו של ארגון האומות המאוחדות בחורשת האומות, אותה נוטעים מנהיגי העולם. כשיגדל העץ, בעוד כמה שנים, אני מקווה לחזור הנה ולבחון כיצד שגשג, במקביל לשגשוג שאני מאחל לשיתוף הפעולה בין ישראל, הקק"ל והאו"ם.

כבוד הוא לי לטעת עץ זית, שענפיו הם חלק מסמלו של האו"ם, במקום הזה למרגלות יד ושם. בטקס החגיגי, קק"ל העניקה למזכ"ל האו"ם תעודה המציינת כי העץ שניטע בחורשת האומות, יקלוט במהלך חייו 1.5 טון של גזי חממה ויתרום בכך לאקולוגיה העולמית.
בטרם יציאה לטיול, מומלץ לעיין בדיווחים ולהתעדכן במידע הנוגע לאתר או למסלול בו אתם מתעתדים לבקר.
למעבר לעמוד ובו כל הדיווחים העדכניים לחצו כאן.