קק"ל בפורום הייעור ה-13 של האו"ם (UNFF13)

כארגון בעל שם עולמי בתחומי הייעור באזורים צחיחים למחצה ובמאבק במדבור, יצגה קק"ל את ישראל בפורום שהתקיים בניו יורק בראשית מאי 2018.

פורום הייעור של האומות המאוחדות (UNFF) הינו פורום בין ממשלתי למדיניות יערנית. בפורום לוקחים חלק כל המדינות שחברות באו"ם, משקיפות קבועות, מזכירות הפורום וארגונים ספורים מתחום היערנות. הפורום נוסד בשנת 2000 ע"י המועצה הכלכלית והחברתית של האו"ם (ECOSOC).

דיון בפורום הייעור ה-13 של האו"ם (UNFF13).  צילום: משלחת קק"ל
דיון בפורום הייעור ה-13 של האו"ם (UNFF13). צילום: משלחת קק"ל

המושב ה-13 של הפורום, שהתקיים בניו יורק בין ה-7 ל-11 במאי 2018, התמקד ביישום התוכנית האסטרטגית ליערות של האו"ם 2017 – 2030 (UNSPF), בדגש על הקלה בעוני, ביטחון תזונתי ושוויון מגדרי.

מדינת ישראל חברה בפורום היערות, והנציג הרשמי שלה בפורום הוא היערן הראשי ומנהל אגף הייעור בקק"ל, ד"ר דוד ברנד אשר לדבריו, "אנו בקק"ל עובדים בשיתוף פעולה הדוק עם משרד החוץ ומשלחת ישראל לאו"ם מתוך כוונה להבטיח שהיערות ימשיכו להיות בריאים עבור הדור הנוכחי ועבור הדורות הבאים.

השתתפות אגף הייעור בפורום הייעור של האו"ם היא חלק מהפעילות הרב שנתית של מינהל פיתוח הקרקע בקק"ל, שבמסגרתה אנשי מקצוע בכירים מייצגים את קק"ל בנושא ייעור וסביבה בפורומים בינלאומיים שונים".

השנה דן פורום הייעור במחויבות האומות ליעדי הפיתוח בר הקיימא לשנת 2030 שהגדיר האו"ם (UNSDGs). מנהל אזור גליל עליון והגולן בקק"ל אבירם צוק הקריא במליאת האו"ם הצהרה, המדגישה את מחויבותה של ישראל לניהול בר-קיימא של יערות ישראל, בהתאם למטרות המופיעות ביעדי הפיתוח של האו"ם. הצהרת קק"ל הגיעה לארגון הייעור האירופאי (EFI - European Forest Institute), שאף ראה לנכון לפרסם אותה באתר ובניוזלטר שלו.

מתאם המחקר וקשרי החוץ באגף הייעור בקק"ל אסף קראווני ציין כי "קק"ל יכולה להתגאות בכך שהיא מעורבת בכתיבה, בעיצוב ובמעקב אחר מסמכי מדיניות בינלאומיים בנושא ייעור וסביבה – דבר המאפשר את יישומם הלכה למעשה, בניהול היערות והשטחים הפתוחים שתחת אחריותה.

מנהל אזור גליל עליון והגולן בקק"ל אבירם צוק מקריא בפורום הצהרה על מחויבות קק"ל לניהול בר-קיימא של יערות ישראל. צילום: משלחת קק"ל
מנהל אזור גליל עליון והגולן בקק"ל אבירם צוק מקריא בפורום הצהרה על מחויבות קק"ל לניהול בר-קיימא של יערות ישראל. צילום: משלחת קק"ל

פעילות קק"ל בתחום מסייעת למדינת ישראל בהשגת יעדי הפיתוח בר הקיימא לשנת 2030 שהגדיר האו"ם, מציבה את קק"ל בשורה אחת עם שירותי הייעור של המדינות המפותחות ביותר ומסייעת במיתוגה כגוף ירוק מוביל בישראל הפועל בנושא ייעור וסביבה, בהתאם לאמנות הבינלאומיות".

לכתבות נוספות בחדשות קק"ל