על הוועידה

כ-40,000 נציגים מרחבי העולם, בהם נשיאים, ראשי ממשלות ושרי איכות סביבה, התכנסו בחודש דצמבר 2015 בפריז בניסיון לגבש יחד הסכם אקלים עולמי, שיחייב את כל המדינות ליישם מדיניות מושכלת לצמצום פליטות גזי חממה. ההיערכות הבינלאומית האינטנסיבית נגד איום ההתחממות הגלובלית פתחה חלון הזדמנויות לפיתוח וליישום טכנולוגיות ישראליות חדשניות להפחתת פליטות גזי חממה ולהסתגלות לשינויי האקלים.

את קק"ל ייצגו בוועידה קארין בולטון, יוהנס גואנין וגיל סיאקי, כחלק מהמשלחת הישראלית הרשמית יחד עם נציגי כמה משרדים ממשלתיים ובארגון המשרד להגנת הסביבה, וקיימה במהלכה מספר אירועים:

* 10-7 בדצמבר – הצגת דוכן עם מידע על פעילות קק"ל בתחומים שהוועידה עוסקת בהם.

* 9 בדצמבר – אירוע בשיתוף משרד החקלאות של מונטנגרו והמשרד להגנת הסביבה של ישראל בנושא "הסתגלות אזורית ולאומית לשינויי האקלים במזרח התיכון: יערות, נופים ומעבר להם" – הופכים אתגרים להזדמנויות."

* 9 בדצמבר – אירוע חנוכה מיוחד ב-9 בדצמבר, בבית ספר מקומי.

נציג קק''ל לוועידה יוהנס גואנין עם עמיתים מפרו בביתן קק''ל. צילום: משלחת קק''ל לוועידה

בוועידה לקחו חלק כ-70 נציגים מכל מגזרי המשק בישראל – המשלחת הישראלית הגדולה עד כה ביותר המשתתפת במפגש של אמנת האקלים. המשלחת המגוונת כוללה נציגות של הממשלה, קק"ל וארגונים ירוקים נוספים.

בראש המשלחת עמד ראש הממשלה בנימין נתניהו והתלוו אליו השר להגנת הסביבה אבי גבאי, מנכ"ל המשרד ישראל דנציגר, ובכירים נוספים. במהלך הוועידה קיימה המשלחת הישראלית סדרת אירועים שהציגו את הזווית הישראלית בהיערכות לשינוי אקלים.

ועידת האקלים הגדולה ביותר אי-פעם הסתיימה באישור ההסכם ההיסטורי לבלימת ההתחממות הגלובלית. משמעות ההסכם היא שלראשונה זה עשרים שנה מדינות העולם יסכימו על חזון משותף לקיצוץ משמעותי בשיעור פליטת גזי החממה והשימוש בדלקים מאובנים – האשמים העיקריים בהתחממות כדור הארץ. במקום תחנות כוח שפועלות על בסיס שריפת פחם, ישקיעו המדינות הון עתק בהמרה לאנרגיה ירוקה כמו לוחות סולאריים וטחנות רוח.

על פי הנוסח הסופי של הסכם פריז, ההתחממות הגלובלית תוגבל לפחות מ-2 מעלות צלזיוס, והאחריות על השגת יעד זה מוטלת על כל המדינות החברות באמנת האקלים, פרט לעניות ביותר שביניהן. כל מדינה נדרשה לקבל על עצמה אחריות לצעדיה לקראת מציאת פתרון גלובלי לבעיית התחממות כדור הארץ. בוועידה השתתפו כ-150 מנהיגים, ראשי מדינות ומשלחות מטעם המדינות החברות באמנת האקלים.

למידע נוסף על פעילות קק"ל בוועידה »

לאתר הוועידה »