הדרך יורדת מתצפית הנוף בכמה מדרגות עץ לעבר תצפית ואנדרטה לזכרו של סמל ראשון אמיר קרא. ב-17 במאי 1995, בעת הפגזה מלבנון, כשעמד כתצפיתן של חיל מודיעין ובדק את מקור הירי, נפגע מאש חיזבאללה. מנקודת התצפית לזכרו משקיפים אל עמק החולה, רמת הגולן, החרמון ודרום לבנון. ניתן לצפות לעבר מפתן כורזים וגבעות הבזלת מדרום לעמק החולה. הגבעות נוצרו מזיג זג בשבר הסורי אפריקני ומזרמי הבזלת החמה שגלשה מהרי הגליל והגולן. מפתן כורזים חסם את דרכו של נהר הירדן לכנרת ויצר את אגם החולה והביצות. סיפור ייבוש האגם וההצפה המחודשת מתקשר היטב למקום ולנקודת התצפית.
ניתן לראות מכאן את מסלולי תעלות הניקוז הראשיות בעמק, שנפגשות בדרום העמק ויוצרות את תעלת הירדן ובהמשך זורמות לירדן ההררי. בעונת החורף אפשר לצפות בציפורים הנודדות שמגיעות למנוחה באגמון. בעיקר בשעות הבוקר המוקדמות כשהן ממריאות לחפש מזון או לקראת שקיעה כשהן חוזרות ללינת לילה.
המסלול ממשיך דרומה לאורך דרך העפר הרחבה ומגיע אל מתחת לכבלי רכבל צוק מנרה. בכל כמה דקות חולפת שלישיית קרוניות בגובה העיניים. הרכבל משמש בעיקר לתיירות. התיירים עולים בו לשם החוויה שבנסיעה או כדי לצפות בנוף משיא הרכס. מנקודה זו ניתן לראות את העיירה קריית שמונה שנקראת על שם שמונת מגני תל חי וביניהם יוסף טרומפלדור. ממשיכים מעט דרומה, חולפים על פני הדרך היורדת אל בית העלמין של קיבוץ מנרה ומגיעים לשביל הכחול שמטפס חזרה לתחנת הרכבל העליונה שם מסתיים הסיור.