פיתוח נופי בבית החולים הלל יפה בחדרה

תעודת זהות

שם הפרויקט: פיתוח נופי בבית החולים הלל יפה בחדרה

מרחב: מרכז

שייכות מוניציפלית: עיריית חדרה

סוג הפרויקט: שטח ציבורי פתוח

לוח זמנים:
הפרויקט בוצע בשנת 2018

עלות: 1.92 מיליון ש"ח

תורמים לפרויקט:
הפרויקט בוצע בסיוע ידידי קק"ל באיטליה

הנגשה לאנשים עם מוגבלויות:
הגינה מונגשת

לצפייה בפרויקט על גבי מפה »

תיאור הפרויקט

בשנת 2018 נרתמה קק"ל לבצע פיתוח נופי בשטח בית החולים הלל יפה בחדרה, סביב מרכז הרווחה, שבנייתו הסתיימה במאי 2017.

הפיתוח בוצע על שטח של כ-4,500 מ"ר וכלל מערך שבילים, אזורים מוצלים, פינות ישיבה, צמחייה ירוקה ועוד.

גינה זו והפיתוח הסביבתי סביב מרכז הרווחה, הינם בעלי חשיבות אדירה לא רק בגלל תרומתם הרבה לנראות של בית החולים, אלא ובעיקר בגלל חשיבותם ותרומתם הרבה לתהליך החלמתם של המטופלים הרבים. הגינה מאפשרת לחולים ולבני המשפחה לצאת ולשבת מחוץ לכותלי חדר האשפוז/בדיקה, לנשום אוויר נקי, ליהנות מגן ירוק, לשהות במקום שבו יוכלו להפיג מעט את המתח, לשבת בפינה ירוקה ונעימה עם המבקרים ולהשכיח מעט את מחלתם וכאבם.

חשוב לציין כי הגינה חשובה לא רק למטופלים ובני המשפחה, אלא גם עבור הצוותים הרפואיים הזקוקים אף הם למקום ירוק ונעים שאליו יוכלו לצאת במטרה להתאוורר ולנוח מעט במהלך שעות העבודה הארוכות והלחצים הרבים המלווים את עבודתם.