הכירו את מתנדב קק"ל בגליל התחתון

אבי קסהון שימש בתפקידים יערניים רבים במשך 31 שנות עבודתו בקק"ל. לאחר פרישתו לגמלאות קק"ל זכתה בכך שהוא ממשיך לתרום לפעילותה למען האדם והסביבה בישראל.

אבי נולד באתיופיה, שם התפרנס אבי כמו מרבית היהודים מגידול חיטה. הוא עלה לישראל עם משפחתו מגונדר שבאתיופיה בשנת 1984, במסע לא פשוט שעבר דרך סודן, שם שהה אבי עם משפחתו שמונה חודשים. מסודן הגיעה המשפחה לעכו, בה התגוררה בתחילת דרכה בישראל. מעכו עברו בני המשפחה לטבריה, ולבסוף קבעו את מגורי הקבע שלהם בעפולה, שם הם גרים בעשר השנים האחרונות. לאבי ואשתו שישה ילדים: דותן, זוהר, ליאור, איריס, נטלי ואושרת.

הקשר של אבי עם קק"ל החל לפני 31 שנה בעבודה יערנית באזור הגליל התחתון, שם שימש בתפקידים מגוונים: מדריך, מפקח על קבלנים, תצפיתן במגדל תצפית טבריה ועוד. בחמש-עשרה השנים האחרונות עבד אבי ביחידת תחזוקת החניונים.

מתנדב קק"ל אבי קסהון. צילום: מירה זר

לאורך כל השנים הצטיין אבי בעבודתו, ונודע בחריצותו ובמסירותו לעבודה, ובשנת 2007 אף נבחר לעובד מצטיין.

אבי פרש לגמלאות בשנת 2017, ומאז הוא ממשיך לעבוד בקק"ל בהתנדבות יומיים בשבוע. הוא מודיע ליערנים ביערות הסובבים את עפולה על כל מפגע ביער, ומשמש "העיניים של האזור". היערנים מציינים כי הם נהנים מההיכרות הנדירה עם אבי ומהאכפתיות שהוא מפגין כלפי היער, שאין לה תחליף .

אבי מספר בחיוך כי פינת החן האהובה עליו ביותר היא הר שאול בגלבוע, ממנה נשקף נוף עוצר נשימה, המעניק למתבונן בו הרגשה שמימית. הוא מוסיף כי "אני מאמין שהעץ נותן חיים לאדם, ולכן חשוב לי להמשיך ולהתחבר ליער ולעצים".


אבי קסהון (רביעי משמאל) בחברת בני משפחתו.  צילום: באדיבות המשפחהאבי קסהון (רביעי משמאל) בחברת בני משפחתו. צילום: באדיבות המשפחה

בשעות הפנאי המעטות שעומדות לרשותו מגדל אבי בגינה שליד ביתו עצים מיוחדים. אחד המעניינים שבהם הוא עץ אשחר אלוני, המכונה בתרבות האתיופית "גשו". את עלי העץ טוחנים ומיצרים מהם, ואבי הקים מבשלת בירה אתיופית ביתית, להנאתם של בני המשפחה והעדה.
קק"ל זכתה בכך שגם לאחר יציאתו לגמלאות ממשיך אבי לתרום לפעילותה למען האדם הסביבה בישראל.

מעוניינים להתנדב בקק"ל?

לאפשרויות התנדבות