דירקטוריון קק"ל אישר את תקציב הארגון לשנת 2002, המסתכם בכ- 665 מיליון ש"ח. תקציב זה נמוך בכ - 165 מיליון ש"ח מתקציב 2001

23 דצמבר 2001

תקציב שנת 2002 של קרן קימת לישראל, שאושר בישיבת הדירקטוריון שהתקיימה בסוף השבוע שעבר, מתבסס על ההערכות לפיהן צפויה ירידה בהכנסות הארגון מפעולות בתחום המקרקעין, בשל הקיפאון בשוק הנדל"ן במשק הישראלי. בתקציב באה לידי ביטוי הערכות קק"ל למצב הנוכחי של המשק הישראלי, הכוללת בין היתר שורה של צעדי התייעלות במטרה לחסוך בהוצאות של הארגון, ובכלל זה, קיצוץ בשכר הבכירים וצמצום בכוח האדם, וכן קיצוץ בתקציבי הפעולה.

למעלה מ- 50% ( 335 מיליון ש"ח) מתקציב 2002 מיועד לפעילות מינהל פיתוח הקרקע. פעילות זו כוללת הכשרת קרקעות ופיתוחן, טיפול ביער הקיים ובחורש הטבעי, נטיעות, בניית מאגרי מים, שיקום נחלים, ניקוז ושימור קרקע, עבודות פיתוח בגליל ופיתוח "ריאות ירוקות" בערי פיתוח ובערים נוספות.

התקציב שיועד לפיתוח הגליל - 18 מיליון ש"ח - מבטא את נכונותה ויכולתה של קרן קימת לישראל להתמודד עם צורכי המדינה והזמן. מוקד הפעילות הוא ביצירת דרכי נוף ביער. כמו כן, הושם דגש על פיתוח פרוייקט התיירות בעמק החולה. בעיירות הפיתוח בנגב קק"ל תמשיך לקדם וליזום סדרת פרוייקטים מחוללי מפנה, שיתבטאו בהקמת פארקים עירוניים, באופקים, ירוחם, שדרות, נתיבות ומצפה רמון. הפארקים יהוו ריאות ירוקות ומוקד לצמיחת פעילות כלכלית ומקור משיכה לאוכלוסיות נוספות לנגב.

תחום נוסף בו תמשיך קק"ל לפעול הוא הסיוע למשק המים הלאומי. במהלך השנה הקרובה תשקיע קק"ל סכום של 36 מיליון ש"ח בבניית מאגרי מים, זאת כחלק מתכנית שהוצגה לממשלה לבניית כמאה מאגרי מים נוספים בשנים הקרובות.

בתחום ההסברה וקשרי החוץ, תמשיך קק"ל לטפח את קשריה עם הציבור באמצעות חוג הידידים שהוקם בשנת 2001 ומונה למעלה מ - 33,000 בתי אב, וליזום אירועים מיוחדים ביערות ובאתרי קק"ל. זאת על מנת לאפשר לציבור הישראלי לבלות את שעות הפנאי ביערות, ובפארקים של קרן קימת לישראל אשר הכניסה אליהם אינה כרוכה בתשלום.