מהיום תופסק הזרמת מי השופכין של עכו לים

הסתיימה בנייתו של מאגר מי קולחין לקליטת מי הביוב של עכו ויישובי הסביבה, שהוזרמו עד כה לים ולנחלי האזור.

קק"ל חנכה היום מאגר מי קולחין בשומרת, בגליל המערבי. המאגר בנפח איגום של 3 מיליון קוב יקלוט את מי הביוב שהיו מוזרמים עד כה לים התיכון ולנחלי האזור וכן יאפשר שימוש חוזר במים המושבים לצורכי השקיה לחקלאי האזור.

קרן קימת לישראל חנכה היום מאגר חדש, מאגר שמרת, לקליטת מי הביוב של העיר עכו, ויישובי הסביבה. המאגר החדש, המשתרע על 415 דונם, ובנפח קיבול של שלושה מיליון קוב. מאגר שומרת מצטרף ל- 197 מאגרים שקרן קימת לישראל בנתה ברחבי ישראל והוא המאגר ה-16 בגליל המערבי. המאגרים האלה מוסיפים למשק כ- 200 מיליון מ"ק. זוהי כמות אדירה של מים במונחים ישראליים. כדי להבין את משמעותה, די לציין שמדובר בכמעט רבע מהמים שהחקלאות הישראלית צורכת.

יו"ר דירקטוריון קק"ל אפי שטנצלר אמר: "בבניית המאגרים האלה ומאגרים שייבנו בעתיד, קרן קימת לישראל מגשימה את חזונה: לחזק את ההתיישבות באזורי הפריפריה ולהמשיך את קיומו של הנוף החקלאי בישראל". הוא הוסיף "מעבר לכך, מאגר שומרת פותר בעיה סביבתית. עד היום, מי השפכים של עכו ושל יישובי הסביבה זרמו כביוב גולמי לנחלים ולים. זהו מצב בלתי נסבל, מפגע סביבתי חמור, שמסכן את בריאות תושבי הסביבה. קרן קימת לישראל, העומדת בראש המנהלה לשיקום נחלי ישראל, אינה יכולה להישאר אדישה למצב הזה."

גם החקלאים באזור מברכים על המאגר החדש. בעוד השקיה במים שפירים תעלה עד 1.87 ₪ לקוב הרי השקיה במי קולחין תעלה מקסימום שקל בודד לקוב, כך שנחסכים עשרות עד מאות אלפי שקלים בשנה, בהתאם לגודל שטח ההשקיה. עלות בנייתו של המאגר נאמדת ב- 22 מיליון ₪ כאשר המימון הינו משותף לקק"ל, מועצה מקומית מטה אשר ורשות המים. קק"ל אף שימשה כקבלן הביצוע של העבודות.

שר החקלאות ופיתוח הכפר שלום שמחון אמר כי: "למעלה מ-50% מהמים בשימוש לחקלאות הם מים מושבים, זה האחוז הגבוה בעולם. החקלאות בהיותה הצרכנית של מי הקולחין, משרתת את הסביבה ומצמצמת את זיהום הנחלים והמים. צריכת מי הקולחין על חשבון מים שפירים עולה בקנה אחד עם מדיניות משק המים."