שום סתווי נתגלה על ידי יואב גרטמן עוד ב1955. נתגלה שנית עם הקמת רות"ם ,על ידי חווה להב ויואב גרטמן. רק בשנות ה 90 אושר כמין העומד בפני עצמו.אצל פניה קולמן מופיע תחת השם: שום ירקרק תת מין חום. (תודה ליואב ששלח את האינפורמציה)
מקורות מידע
הצמח במקורות
השום תורבת בעת העתיקה והיה נפוץ כצמח מאכל ומרפא בעל סגולות רבות ביבשות השונות.. כבר ביציאת מצרים כבלו אבותינו "זכרנו את הדגה אשר נאכל במצרים חינם,
את הקישואים ואת האבטיחים ואת החציר ואת הבצלים ואת השומים..." (במדבר יא ,ז')
חז"ל מנו את סגולות השום:" השום משביע ומצהיל פנים ומרבה הזרע והורג כינה שבבני מיעיים" (מסכת בבא קמא פ"ב א')
הרמב"ם ממליץ על השום כמשפר התיאבון, כח הראיה, מרבה שתן, ומפחית צמא, ומסייע לצלילות הקול.
השום מקובל מאוד ומשתלב כתבלין ברוב מטבחי העולם.
רופאים קונבנציונליים ממליצים כיום לאכול שיני שום חיות, מרוסקות, כיוון שחלק מהחומרים הועילים לנו נוצרים כהגנה כאשר השום פצוע... וריוחו נודף למרחוק