פסטו

המתכון באדיבות אורי מאיר-צ'יזיק

מחים המרכיבים מתכון זה: אורן הסלע

אמנם תהליך איסוף ופיצוח הצנוברים מיגע אך טעמם שווה את העבודה.
את הצנוברים מלקטים מהקרקע שתחת העץ בסוף הסתיו

בממרח הפסטו ניתן להשתמש כמעט בכל ארוחה וכתוספת לתבשילים רבים ובמיוחד לפסטה

המרכיבים:

  • צרור גדול של עלי ריחן
  • שתי שיני שום
  • 100 גרם צנוברים
  • 50 גרם גבינת פרמזן
  • כף שמן זית


אופן ההכנה:

  • מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון
  • מערבלים עד ליצירת משחה אחידה
  • מוציאים ומאחסנים במקרר עד השימוש


אזהרה

יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.