סלט ירקות אביבי

המתכון באדיבות כלילה בן-עמרם סגרי

צמחים המרכיבים מתכון זה: חרצית עטורה, חמציץ נטוי, חרדל השדה
עונות איסוף: חורף ואביב

כאשר רעות בתי היתה נערה היא סיפרה:
אתם יודעים איך אמא מכינה סלט? היא אוספת צמחים בשדה
ו-ל-פ-ע-מ-י-ם מוסיפה עגבניה

המרכיבים:

  • עלים צעירים וטריים של חרצית עטורה .
  • אפשר גם פרחי חרדל השדה , המוסיפים קצת חריפות פיקנטית
  • עלים ופרחים של חמציץ נטוי .
  • קצת עגבניות ושאר ירקות רגילים לסלט (מלפפון, חסה, בצל ירור וכו').
  • הכמויות - לפי מספר הסועדים


אופן ההכנה:

  • אוספים את חמרי הגלם, חלקם בשדה וחלקם בחנות
  • קוצצים ומערבבים.
  • אפשר לתבל בשמן זית (ולימון, לא ממש צריך כי החרצית והחמציץ כבר חמצמצים).
  • אני אינני מוסיפה מלח, מסיבות בריאות

בתיאבון.


אזהרה

יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.