סלט ציפורנית מצרית

המתכון באדיבות נהידה כבישי כפר ג'וליס

צמחים המרכיבים מתכון זה: צפורנית מצרית
עונות איסוף: חורף

ציפורנית מצרית גדלה בחודשי דצמבר ינואר והלאה במקומות שונים ובמרבדים בעיקר בין כרמי הזיתים. כל הצמח טעים למאכל כל עוד הוא צעיר, או בעת תחילת הפריחה, אח"כ הוא הופך גס ואינו טעים למאכל.

המרכיבים:

  • 1-2 חופנים של ציפורן מצרית (כל הצמח )
  • תבלינים: סומאק, שום כמון , שמן זית, מלח , פירוט בהמשך.


אופן ההכנה:

  • מלקטים כמות של 1-2 חופנים, של כל הצמח לפני הפריחה ,
  • שוטפים במי ברז מניחים במסננת למספר דקות. מסלקים את השורש , (בעת הפריחה העלים אינם עסיסיים)
  • קוצצים גס, בעדינות בפעולה אחת.
  • מוסיפים: מלח, שמן זית , פלפל אדום יבש , אפשרי חריף , סוחטים
  • מתבלים לפי הטעם: סומאק , לימון , כמון , בהרט , שום
  • אפשר לתבל בגבינה מלוחה ולפי טעם.


עד כאן אפשר לאכול כסלט מאוד טעים ומעולה טרי קר ולעניין . ראו מתכון נוסף של מילוי זה בבצק.

שאלות נא להתקשר לנהידה כבישי 054-7890557


אזהרה

יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.