סלט סגול - חמצמץ, יפה וטעים

המתכון באדיבות גילת בן נתן,  אקרופוליס החדשה

צמחים המרכיבים מתכון זה: חמציץ נטוי, כליל החורש, כרפס הביצות
עונות איסוף: אביב

סלט מתוחכם ממרכיבים מעניינים חלקם הגדול גדל בר בטבע

המרכיבים:

  • סלק גדול ועסיסי- קלוף ומגורר
  • גזר צעיר- קלוף ומגורר
  • 4 גבעולים של כרפס ריחני\ביצות- קצוצים
  • חופן גדול של עלי וגבעולי חמציץ- קצוצים
  • חצי תפוח ירוק- חתוך לקוביות
  • 2-3 כפות חומץ תפוחים (אל תחליפו באחר)
  • מעט שמן זית
  • מעט מלח ופלפל שחור גרוס.
  • אופציה- מעט מיץ לימון.
  • חופן גדול של פרחי כליל החורש


אופן ההכנה:

  • מערבבים את כל החומרים מלבד כליל החורש.
  • משהים כ 10 דקות לפחות להתמזגות הטעמים.
  • מוסיפים את הפרחים ומערבבים קלות.


אזהרה

יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.