חומוס מזרעי חרובים

המתכון באדיבות אביבית ברקוביץ'

צמחים המרכיבים מתכון זה: חרוב מצוי
עונות איסוף: קיץ

החרוב הוא קיטניה לכל דבר. לכן כדאי להכין ממנו ממרח בסגנון חומוס.

טעמו המעודן והמיוחד של החרוב מתבלט בממרח זה.

את הזרעים אין צורך ללקט במיוחד. כשאתם מכינים קמח חרובים, תוכלו פשוט להכין חומוס מהזרעים הנותרים.

המרכיבים:

  • כוס זרעי חרובים
  • מים
  • כוס טחינה משובחת


לתיבול:

  • מיץ מ2 לימונים
  • כף כמון טרי, כף כורכום
  • מלח ופלפל
  • שמן זית מקומי


אופן ההכנה:

  • שולקים את זרעי החרובים חצי שעה ומשרים במים אלו לפחות שעה.
  • מחליפים את המים , שולקים שוב חצי שעה נוספת. חוזרים על התהליך פעם נוספת. אם אחרי 3 פעמים הזרעים עדיין לא רכים, המשיכו - החליפו מים והרתיחו חצי שעה.
  • הזרעים יתרככו, יתבקעו ויזכירו במראם שעועית. המרירות האופיינית תעלם אף היא.
  • כאשר הזרעים רכים, סננו את המים.
  • בבלנדר או מעבד מזון טחנו את הזרעים המבושלים עם שליש כוס מים, וכשהם במרקם משחתי הוציאו לקערה.
  • מזגו מעל המחית את הטחינה, הלימון והתבלינים וקפלו אותם יחד. זלפו שמן זית מקומי מעל. מומלץ להגיש עם פיתות טריות או עלים רעננים לניגוב.

בתאבון.

אזהרה

יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.