סלט לוביה, סלק ועלי נחלים - מרענן

המתכון באדיבות אביבית ברקוביץ'

סלט לוביה, סלק ועלי נחלים
סלט לוביה, סלק ועלי נחלים

צמחים המרכיבים מתכון זה: נענע משובלת, לוביה מצרית, גרגיר הנחלים, כרפס הביצות
עונות איסוף: קיץ וסתיו

כדי למצוא את הצמחים לסלט זה ראו את מדריך הליקוט בקישור שלמטה .
את הלוביה ניתן להחליף בזרעי שעועית תאילנדית או אחרת

המרכיבים:

  • חצי קילו לוביה מבושלת (כדאי להשרות, להנביט ואז לבשל ללא מלח)
  • שני סלקים (מבושלים או נאים)
  • צרור עלי נחלים: כרפס ביצות, גרגר נחלים ונענע משובלת
  • לימון
  • מלח, פלפל ושמן זית.


אופן ההכנה:

  • קוצצים את עלי הנחלים.
  • אם הסלק נא - מגררים אותו בפומפיה, אם הוא מבושל, חותכים לקוביות.
  • מערבבים את כל חומרי הסלט. מתבלים במלח, ולימון. משרים 10 דקות ואז מוסיפים שמן זית ומגישים.
  • הסלט נשמר מעולה במקרר.


אזהרה

יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.