המתכון באדיבות אביבית ג'וטי ברקוביץ'
צמחים המרכיבים מתכון זה: סרפד צורב, כרפס הביצותעונות איסוף: חורף ואביבכרפס הביצות אכיל טרי או מבושל. הוא ישדרג גם את הסלט וגם את המרק ויעזור בעיכול שלהם. את הצמח כרפס הביצות, ממשפחת הסוככיים, ניתן למצוא בגדות נחלים ומעיינות שלא סובלים מזיהום. לדוגמא המעיינות המקסימים ביער אלונה, בכל מקורות הירדן. הוא לא יהיה באזור של זרימה חזקה אלא בחלק הבוצי שבשוליים.בפורטל הדף היומי מציינים כי כבר בימי אבותינו האמינו בתכונותיו הרפואיות של הכרפס.לכרפס (סלרי הבר ) יש היסטוריה ארוכה של שימוש כמזון וכתרופה. הוא מפחית לחץ דם, מיקל על בעיות עיכול ובעל תכונות אנטי דלקתיות. לזרעים הבשלים, לגבעולים, לעלים ולשורש תכונות משלשלות והם מונעים נפיחות מעיים. חלקים אלו של הצמח משמשים להכנת שיקוי משתן ומעורר ייצור חלב. הסלרי מרגיע את מערכת העצבים המרכזית, ממריץ ומרענן. על הסלרי נאמר שהוא יעיל במקרים של היסטריה, גורם להרגשה נינוחה ומשפר שינה.
הכנת הסלט:
הכנת הרוטב:
מכניסים את כל החומרים לבלנדר או מעבד מזון וטוחנים דק עד לקבלת משחה חלקה (לוידוא שכל מחטי הסרפדים נשברו).בתאבון.