המתכון באדיבות יקיר שדה
צמחים המרכיבים מתכון זה: פרסיון גדולעונות איסוף: חורף ואביבצמחי פרסיון גדלים בבתות, ליד עצי איקליפטוס או בגינות במקום חצי מוצל . טעם העלים מיוחד ושונה מאשר שאר בני משפחתו התבלינים השפתניים . (יש ואמרים טעם אוממי או אדמתי פטרייתי - תחליטו אתם)הצמח מצטיין ברמות גבוהות של ויטמין E, ובחומרים אנטי-אוקסידנטיים. במערב אגן הים התיכון נהגו להשתמש בצמח להגברת תפוקת השתן ולניקוי הכליות מאבנים ומדלקות בדרכי השתן, וכן כמשכך כאבים כללי.קבוצה שאכלה את הפסטו הזה טענה שהוא טעים יותר מאשר פסטו מעלי בזיל.את המתכון מסר לי בחפץ לב ידידי יתיר שדה המוכשר.