סלט אביבי וצבעוני עם פרחי כליל החורש או פרחים אכילים אחרים

המתכון באדיבות שרה גולד

סלט אביבי וצבעוני
סלט אביבי וצבעוני

צמחים המרכיבים מתכון זה: כליל החורש
עונות איסוף: סוף החורף-אביב , חודש מרץ

פרחי כליל החורש נאכלים נאים או מבושלים. טעמם חמצמץ מתוק. צבעם המיוחד מתאים להשתלב בסלט אביבי ויוסיף לצבעוניותו.

המרכיבים:

  • חסה
  • בצל סגול
  • אגוזי מלך
  • תפוזים או תותים או כל פרי עונתי מתוק וצבעוני
  • פרחי טריים ויפים של כליל החורש (או חוביזה , או עירית גדולה, או כובע נזיר או סקיה או אפון או טופח)
  • רוטב "רגיל"
  • שמן זית מלח ולימון
  • רוטב מיוחד
  • 2 כפות סילן
  • 1 כף רוטב בלסמי
  • 6 כפות שמן זית
  • מלח , פלפל לפי הטעם


אופן ההכנה:

  • מנקים את החסה וחותכים רצועות
  • חותכים את הבצל לפרוסות
  • קוצצים גס את האגוזים
  • קולפים את הפרי ( התפוז ) וחותכים את הפירות לחתיכות גסות בגודל של כ 1-1,5 ס"מ
  • מערבבים ומפזרים למעלה את הפרחים.


רוטב

  • מערבבים את החומרים
  • מנערים אתה הרוטב עד שמקבלים אמולסיה
  • שופכים מעל (זהירות לא יותר מידי)
  • מערבבים

בתיאבון


אזהרה

יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.