המתכון באדיבות מבוסס על מתכון של שף יוסי שיטרית
צמחים המרכיבים מתכון זה: רגלת הגינה, תאנה , גרגיר הנחליםעונות איסוף: קיץ וסתיופירות התאנה עשירים בסוכר טבעי, סיבים מסיסים, מינרלים: אשלגן, סידן, מגנזיום, ברזל ונחושת, E, A ו-K, ובויטמינים.הוספת התאנים לתפריט היומי שלנו יאזן באופן טבעי את עודפי המלח שאנו צורכים בד"כ ויוביל להורדת לחץ הדם.הסיבים התזונתיים מספקים תחושה של שובע, בתאנים ישנה פרוביוטיקה שעוזרת לתמיכה בפלורה הטבעית המצויה בקיבה ועוזרת לשפר את בריאות מערכת העיכול ותפקודה. תאנים טריות אינן זמינות ברוב חודשי השנה , לכן בעונת הקיץ והסתיו מומלץ לאכול ולהשתמש בהן כחומר גלם למאכלים וסלטים אבל במתינות ...ולהיזהר מהמיץ החלבי היוצא מהעלים הענפים והפירות הבלתי בשלים
בתיאבון