המתכון באדיבות אביבית ברקוביץ' הלקטית
צמחים המרכיבים מתכון זה: חרצית עטורה, חרדל לבן , צנון פיגיוני, בן-חרדל מצוי, סלק מצויעונות איסוף: חורףהעלים בחורף הינם רכים עדינים וטעימים ומלאים ביויטמינים ומינרלים, חלקם יפתיעו בטעמים לא ידועים (ידעתם שלגבעולי החרצית טעם של סלרי עדין) כל משפחה תורמת ארומה יחודית לסלט. עלי ופרחי משפחת המצליבים תורמת את החריפות הנובעת משמן החרדל המצוי בכח חלקי הצמח. העיקר לא מרוססים (אם נלקט באתרים שאינם מרוססים) הרוטב המיוחד של השפים שאביבית עובדת איתם, מייחד את הסלט ומעלה אותו לדרגת "גורמה" . המרכיבים: לסלט:עלים:סלק מצוי, חרדל השדה, חרצית עטורה, פרסיון גדול, גרגיר הנחלים, בן-חרדל מצוי, חמציצים, עלי חומעה צעירים ועוד. ( חלקם נמכרים בחנויות -שם הם מרוססים) גבעולים קלופים:
פירות:דו-פרק חופי, צנון פגיוני,
לרוטב איולי
שימו לב : לבעלי בעיה בבלוטת התריס, לא מומלץ לצרוך כמות של צמחים משפחת המצליבים אופן ההכנה:
סלטשוטפים היטב וקוצצים את כל החלקים חוץ מאשר את הפרחיםרוטב איולי
בתיאבון