המתכון באדיבות נסים קריספיל
צמחים המרכיבים מתכון זה: מלוח קיפחעונות איסוף: כל השנה , באביב ובתחילת הקיץ העלים רענניםעלי המלוח הקיפח מתאימים להכנת מאכלים רבים כמו: קציצות פשטידות ועוד.הצמח ידוע כצמח מאכל לבני אדם ובהמות מימי קדם. הצמח גדל במקומות צחיחים וקשים כמו מדבר ושפת הים. הצמח אוגר מים בחורף מכל מקור זמין. ביכולתו להפריש מלח מעליו- ולכן הוא מלוח כשמו כן הוא.מתכון זה מתאים להכנה גם השדה. (תושיית שדה)העלים מתקשים תוך כדי הטיגון כאילו היו עלי צ'יפס עשויים מתפוחי אדמה.צ'יפס זה אינו נופל בטעמו מבצ'יפס המוכר .בהכנת סלא טרי בשדה - אם שכחתם מלח, חפשו עלי מלוח כתחליף.