המתכון באדיבות אביבית ג'וטי ברקוביץ'
צמחים המרכיבים מתכון זה: צבר מצויעונות איסוף: אביב קיץגם כשהכל מצהיב וקמל, הצבר נשאר זקוף וירוק. העמידות הזו יחד עם הרכב טעמים ומרקמים מעניין מקנים לו אצלי את מקום הירק הישראלי הקייצי.מעבר לטעמיו המשובחים, הצבר מסייע בהורדת הכולסטרול, הטריגליצרידים והסוכרים.בסוף האביב ובקיץ נלקט את כפות הצבר (בוטנית אלו הגבעולים) הירוקות בבטחה בעזרת סכין ומלקחיים ונכין מהם מטעמים.
מומלץ להגיש מעל מצע סופג כגון אורז, בורגול, פיתות חמות בלווית טחינה חמצמצה (אם יש בידכם ללקט נענע משובלת ולהוסיף לטחינה תגלו שהשילוב ביניהן יוצר חגיגת טעמים קייצית ומרעננת) .