המתכון באדיבות מתכון עממי
צמחים המרכיבים מתכון זה: לוף ארץ-ישראלי, חמציץ נטוי, לופית מצויה, חומעה יפהעונות איסוף: חורףהלוף והלופית הינם צמחים רעילים. יש בהם חומרים גבישי אוקסלט הסידן. אחרי בישול החומרים הללו מתפרקים. בד"כ מוסיפים להם בבישול חומרים שמנטרלים את הגבישים הללו.מיני חומעה או חמציצים או לימון .הגבישים עוקצים ומאוד לא נעימים. לא מתים מזה אבל זה ממש לא נעים ועלול אפילו להיות מסוכן. לכן שימו לב היטב להוראות המתכון .יש הוכחות לכך שאבותינו גידלו לוף למאכל. את זה אנו למדים ממסכת זרעים (משנה וגמרא) אוכלים את העלים והפקעת.יש לבחור עלים צעירים ולחתוך את העורקים הראשיים. כמו כן לחתוך את העלים בניצב לעורקים כל יש יותר שטח פנים של העורקים כפי חוץ והבישול יוציא מה שיותר את החומר אוקסלט הסידן. עצה: התחילו עם לופית היא עדינה יותראחרי הבישול טעמו מעט ובדקו על קצה הלשון אם אין עקצוצים . אם עדיין יש המשיכו לבשל .יש עדות שהעלים הללו נחשבים בהן מעדן, ויש שמבשלים את העלים במשך 4 שעות !בזהירות ובהצלחה
בתיאבון