המתכון באדיבות מתכון דרוזי מסורתי
צמחים המרכיבים מתכון זה: עולש מצויעונות איסוף: חורףהדרוזים מלקטים את עלי העולש בתחילת פריחתם ומכינים מהם מטעמים ביניהם סלט עולש מבושל חם .בין השאר מזהים את עלי העולש ע"י שערות לבנות על עורק העלה מצידו התחתון . אפשר להכין ממנו כל מה שמכינים עם עלי תרד.טעמו מר מעט לכן חולטים אותו במים כחלק מהכנת המתכון .העולש אינו מוגן, אך אין לתלוש את כל העלים מצמח בודד. לא לתלוש יותר משלושים אחוזים כדי שהצמחים לא יכחדו .
בתיאבון