המתכון באדיבות מתכון עממי
צמחים המרכיבים מתכון זה: חמציץ נטוי, לופית מצויה, חומעה יפהעונות איסוף: סוף הסתיו ותחילת החורף עד אמצע פברוארעלי הלופית מבריקים, דמויי לב, נישאים על פטוטרות ארוכות לבנות ומנומרים בכתמים חומים כהים בחלקם העליון.לופית מצויה נפוצה ביותר בחבל הים תיכוני בבתות, במעזבות, בשולי גינות, ביערות. היא יכולה לגדול היטב בצל או בשמש מלאה. עלי הצמח מופיעים כבר בסתיו, הפריחה, נמשכת מאוקטובר עד אפרילשימו לב !צמחי הלוף והלופית ידועים לשמצה עקב העובדה כי בכל עלי ופקעות בני משפחת הלופיים ישנו חומר "מסוכן/רעיל" ששמו אוקסלט הסידן הנאגר בעיקר בעורקים ובפטוטרתכשהעלה נא הוא גורם לצריבה בידיים ובחיך ועלול להביא לחנק!!!!אנו מבשלים אותו, מכינים אותו בצורה נכונה ומוסיפים לו צמחים שינטרלו את החומר הנ"ל: חומעה יפה ו/או חמציץ נטוי המכילים חומצה אוקסלית המנטרלת בבישול את אוקסלט הסידן גם בישול במיץ לימון ינטרל את החומר הנ"ללופית היא הקטנה במשפחה ולה כמות פחותה של אוקסלט הסידן בעלים. העלה שלה בצורת לב, ומזכיר עלי רקפת ללא ״ציורים״, שימו לב לא לערבב .נסו לקטוף עלים צעירים הגדלים בתחילת החורף.בעזרת סכין, או כפפה נלקט רק את העלה עצמו, ועדיף עלים צעירים