המתכון באדיבות סלט עממי מקובל אצל ערביי הארץ
צמחים המרכיבים מתכון זה: שומר פשוטעונות איסוף: חורףכל חלקי הצמח מדיפים ריח עז של אניס, והוא משמש כתבלין רב-גוני: עלים צעירים משמשים לתיבול הפת כשהם חיים או מטוגנים בשמן, וכן לתיבול סלטים. תמצית מהצמח מקובלת לתיבול משקאות (ערק כולל טעם וריח של אניס שמקורו בשומר או בצמחים אחרים עם אותו ריח). בזרעים משתמשים לתיבול לחם בשעת אפייתו ולשאר דברי מאפה. תמצית מן העלים מבושלת בסוכר נותנת טעם ליקוריש ל"סוכריות-שדה".
בתיאבון !!!!