עלים ממולאים

המתכון באדיבות טובה דיקשטיין - מומחית לבישול תנכי מנאות קדומים

עלים ממולאים
עלים ממולאים

מחים המרכיבים מתכון זה: רקפת מצויה, מרוות ירושלים, חלמית גדולה, גפן היין
עונות איסוף: חורף אביב וקיץ

עלים ממולאים ניתן להכין ממינים שונים של עלים. המתכון לכולם זהה

המרכיבים:

  • כוס עדשים אדומות
  • כוס וחצי בורגול עבה
  • שתי כוסות מים
  • כף דבש
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • עלים למילוי: חטמית זיפנית, גפן, רקפת, מנגולד, חוביזה
  • חצי לימון


אופן ההכנה:

  • מבשלים את העדשים עד שמתרככות.
  • מורידים מהאש, מוסיפים את הבורגול, מכסים ומחכים.
  • בשלב הזה ניתן להוסיף מים חמים או בורגול לתערובת כדי שתהיה סמיכה במידה הנכונה למילוי.
  • אחרי שהבורגול סופג את כל הנוזלים (בערך 15 דקות), מתבלים במלח פלפל ודבש ומערבבים.
  • בסיר נפרד חולטים כ-5 דקות את העלים הטריים למילוי (עלי חוביזה לא צריך לחלוט), מוציאים מהמים ומקררים.
  • ממלאים את העלים בתערובת שהכנו, מגלגלים ומניחים במחבת.
  • סוחטים מעט לימון, ומוסיפים למחבת מעט שמן זית ומחממים כ- 5 דקות על להבה גבוהה.

אזהרה

יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.