קציצות כף-אווז

המתכון באדיבות אורי מאיר-צ'יזיק

צמחים המרכיבים מתכון זה: כף-אווז האשפות
עונות איסוף: קיץ

כף-אווז האשפות בשיאו בתחילת הקיץ, נמצא במקבצים גדולים ובעונה זו עליו יפים וטעימים
על-פי המסורת עלי כף האווז מצויינות להגברת תפוקת החלב אצל נשים מניקות

המרכיבים:

  • צרור גדול של עלי כף-אווז
  • 3 ביצים
  • קמח שיפון או כוסמין מלא
  • מלח ופלפל
  • שמן טיגון


אופן ההכנה:

  • בסיר גדול חולטים את עלי כף האווז כ- 5 דקות
  • מסננים את המים, סוחטים וקוצצים דק
  • שמים בקערה ומוסיפים את הביצים ומלח ופלפל לפי הטעם
  • מוסיפים קמח עד ליצירת עיסה יציבה
  • מחממים בסיר שמן עמוק לטמפרטורה גבוהה
  • בעזרת כף מכניסים אל השמן את תערובת הקציצות
  • כאשר הן מזהיבות מוציאים ומניחים על נייר סופג.

אזהרה

יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.