קציצות מעלים ואמירים של סלק מצוי

המתכון באדיבות דן ענברי

צמחים המרכיבים מתכון זה: סלק מצוי
עונות איסוף: חורף

בין צמחי התרבות שפותחו ממנו נמנים: סלק-הגינה, עם שורש אדום עבה, סלק בהמות, עם שורשים עבים ענקיים (עד 20 ק"ג), להזנת פרות ולהגברת תנובת החלב; וסלק הסוכר.

המרכיבים:

  • 2 ק"ג עלים ואמירים טריים של סלק מצוי. ( יש לשים לב שאין כנימות בחלק התחתון של העלה),
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות.
  • 1 תפוח אדמה מגורר דק.
  • 3/4 כוס קמח מלא
  • 2 ביצים
  • 2 כפיות מחוקות מלח שולחן
  • 1 כפית מחוקה פלפל שחור טחון.


אופן ההכנה:

  • לשטוף את העלים היטב במים, לבשל כ- 15 דק' עד שמתרככים, לסנן מהמים, ולקצוץ בסכין עג"ב לוח.
  • מערבבים היטב את כל המרכיבים ומניחים בכף כמויות שוות של עיסה על מחבת עם שמן חם.
  • לטגן משני הצדדים עד שנראה מוצק ומוכן.
  • ניתן לשמור במקרר כמה ימים או להקפיא לזמן ארוך.


טיפ:
במי הבישול השתמשתי כבסיס למרק.
בתיאבון!

אזהרה

יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.