תבשיל לוביה וביצים ( שקשוקה או לצ'ו)

המתכון באדיבות מתכון עממי
לוביה מצרית
לוביה מצרית

צמחים המרכיבים מתכון זה: לוביה מצרית
עונות איסוף: קיץ

לוביה מצרית הוא צמח בר בארץ שמקורו מאפריקה והוא גדל ליד מקורות מים מתוקים. הפרי תרמיל כשהוא צעיר הוא עדין וטעים.

המרכיבים:

חומרים ל-4-6 מנות:
6 ביצים טרופות
200 גרם תרמילי לוביה טרייה, חתוכה לרוחבה לפיסות באורך 1 ס"מ
1/2 כוס שמן זית
6 בצלים ירוקים פרוסים דק
1 פלפל ירוק קצוץ
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
גבינת עיזים להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה:

  • מטגנים את תרמילי הלוביה, בצל ופלפל ירוק, למשך כ-10 דקות או יותר, מחממים במחבת רחבה שמן. במחבת רחבה , באש בינונית.
  • יוצקים את הביצים הטרופות על הירקות. מתבלים ובוחשים היטב, מבשלים עד שהביצים נקרשות.

מגישים חם או פושר.
אפשר לשים לצד גבינת עיזים.

אזהרה

יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.