קריספי גזר קיפח

המתכון באדיבות ברק שגיא והשף רועי צדוק

צמחים המרכיבים מתכון זה: גזר קיפח
עונות איסוף: קיץ

גזר קיפח הוא אבי גזר הגינה שאנו אוכלים , עשיר בויטמינים ומינרלים .
למתכון זה מלקטים תפרחות כשהן בשיאן. שוטפים מהחרקים .
לוודא שאתם מזהים את הצמח

המרכיבים:


חומרים:
15 תפרחות גזר עם כ-15 ס"מ גבעול (לאחיזה)
8-10 כפות קמח :אורז/קורנפלור/חומוס
מלח
פלפל
תיבול נוסף לפי הטעם

לסלסה:
1 כוס חומץ אורז
1-2 בצל סגול קצוץ
2 חופני עלי נענע
4 שיני שום
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר
1 פלפל צ'ילי
שמן זית
מלח

אופן ההכנה:


לסלסה: גוררים בפומפיה את הג'ינג'ר וכותשים את השום, קוצצים את כל יתר הרכיבים היטב, מוסיפים את חומץ האורז, קצת שמנ"ז ומלח.

לקריספי גזר: מכינים בלילה מהקמח והתבלינים עם מעט מים, כך שהיא דלילה במידה שעדיין נתפסת על התפרחות. טועמים את הבלילה ומתקנים טעמים.
מחממים בסיר כ-2 ס"מ שמן עד לבעבוע חזק ומכניסים את התפרחות הטבולות לטיגון עד להזהבה. מניחים על נייר סופג. מגישים עם הסלסה בצד.

בשיתוף עם השף רועי צדוק

אזהרה

יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.