מחים המרכיבים מתכון זה: לחך שסועעונות איסוף: חורףהעלים משמשים למאכל טריים או מבושלים. יש לקטוף את העלים לפני הבשלת הפרי, שאז הם מקבלים מרירות. העלים הצעירים הטריים הינם רכים ועדיף לאכול אותם טריים. העלים הארוכים מקבלים טעם חריף הדורש בישול כדי לרככם. בימים הקולוניאליים השתמשו בעלים בארוחות מפוארות בארה"ב ובאנגליה .לסלטים אלו היו מוסיפים את הטעמים הבאים : גבינת פטה, שום, אגסים או תפוחי עץ , חומץ בלסמי, וחתיכות עוף היו מקפיצים את הכל בחמאה חומה.מתבלים במיץ לימון, חומץ בלסמי מלחבאיטליה ישנו סלט מסורתי נפוץ בשם misticanza.בסלט זה מככב הלחך השסוע ( מינוטה) בנוסף לעשבי בר חרפרפים ירוקיםמתבלים בחומץ בלסמי ולימון