אטריות אורז ברוטב תרד וסרפדים

המתכון באדיבות תמר אשל
אטריות אורז ברוטב תרד וסרפדים
אטריות אורז ברוטב תרד וסרפדים

צמחים המרכיבים מתכון זה: סרפד הכדורים, סלק מצוי

פשוט בריא וטעים.
בעלי סרפדים יש כמות גדולה של ברזל זמין שיחד עם ויטמין C הם זמינים ונקלטים בגופנו.
הברזל חשוב ליצירת כדוריות הדם האדומות שהמולקולה המרכזית בו היא ברזל.

המרכיבים:

  • הרבה עלי סירפדים
  • שתי שקיות גדולות של תרד, או תרד מעורב בעלי סלק מצוי
  • שתי שיני שום
  • חלב/קרם קוקוס
  • מלח
  • אטריות אורז


אופן ההכנה:

  • משרים את עלי הסרפד במים רותחים כעשר דקות ומפרידים את העלים מהגבעולים (את הגבעולים זורקים ואת מי החליטה שומרים לבישולים אחרים)
  • מנקים מהגבעולים את עלי התרד וסלק הבר, וטוחנים במעבד מזון יחד עם עלי הסרפדים החלוטים
  • מוסיפים שמן זית
  • מאדים במעט שמן זית במחבת את הירק הקצוץ יחד עם שתי שיני שום קצוצות
  • מוסיפים חלב/קרם קוקוס
  • מוסיפים מלח לפי הטעם
  • מבשלים אטריות אורז מלא ומוסיפים לרוטב

טעים ומלא ברזל

אזהרה

יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.