שבלול מעלי פילו ממולא בגבינות ועלי סלק מצוי

המתכון באדיבות עידכון ממתכונים דומים בהם משתמשים בעלי מנגולד שטעמם דומה לזה עלי סלק מצוי מתורבתים
שבלול מעלי פילו ממולא בגבינות ועלי סלק מצוי
שבלול מעלי פילו ממולא בגבינות ועלי סלק מצוי

צמחים המרכיבים מתכון זה: סלק מצוי
עונות איסוף: חורף

עלי סלק מצוי הינם בשרניים, טעימים , מלאים בויטמינים ומינרלים. מאוד מומלץ להשתמש במקום העלים : תרד , מנגולד וכו בכל מתכון ידוע

המרכיבים:

  • חבילת עלי פילו
  • חמאה או שמן זית למריחת עלי הפילו
  • מלח
  • תבנית 24-26 ס"מ נמוכה
  • גרגרי שומשום

למילוי

  • חצי ק"ג עלי סלק מנוקים מגבעולים ורחוצים היטב, חתוכים לרצועות דקות
  • 150 גרם גבינה לבנה קשה ומלוחה מפוררת
  • 150 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 2 ביצים


אופן ההכנה:

  • מערבבים את חומרי המילוי
  • מורחים שני עלי פילו בשמן זית או חמאה
  • שמים שורה מהמילוי לאורך אחת הקצוות ומגלגלים
  • מתחילים ממרכז התבנית ומגלגלים את העלה כשבלול ,
  • ממשיכים הלאה ושים עוד "רצועה" בהמשך לקודמת עד שהתבנית מלאה (ראו צילום כאן)
  • מורחים למעלה ביתה או שמן זית
  • מפזרים גרגרי שומשום
  • אופים עד שמשחים

 

אזהרה

יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.