צלפים כבושים

המתכון באדיבות רובי שי

צמחים המרכיבים מתכון זה: צלף קוצני


צלפים כבושים הינם תוספת פיקנטית ואנינה .קל מאוד להכין מכפתורי הפרחים- (ניצנים) את התבלין היקר המיוחד הזה.
נראה כי כל סוגי הצלף יתאימו למשימה.
חשוב לשים לב ולקטוף את הניצנים בגודל זהה- ובכמות לתצרוכת ביתית בלבד.
מתאים לתיבול סלטים, דגים אנשובי פסטה ועוד.

המרכיבים: חומרים לנפח של 4 כוסות

  • ½ 1 כוסות חומץ בן יין לבן
  • ½ כוס מים
  • 1 כפית מלח גס (רצוי להשתמש במלח ים)
  • ½ כפית גרגירי פלפל שחור שלמים
  • 3 כוסות ניצני צלפים טריים שהושרו 3 ימים במים


אופן ההכנה:

  • מביאים לרתיחה בסיר מנירוסטה קרמיקה או דורלקס את כל החומרים . מוסיפים את הצלפים ומבשלים כ- 5 דקות.
  • מעבירים את הצלפים לצנצנות ויוצקים את נוזל הבישול החם.
  • אוטמים היטב, ומשהים בטמפרטורת החדר חודשיים עד שלושה.
  • יש המתבלים בשום טרי כתוש, או שמיר קצוץ- לא מומלץ, אפשר לנסות ...
  • מתאים לתיבול סלטים, דגים אנשובי פסטה ועוד.

שימו לב לאזהרה

אזהרה

יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.