שימור עלי-גפן למילוי

המתכון באדיבות אורי מאיר-צ'יזיק
צמחים המרכיבים מתכון זה: גפן היין
עונות איסוף: תחילת הקיץ כאשר העלים גדולים ועדין רעננים

מלקטים עלי גפן גדולים, ומשמרים עד שרוצים להכין מהם עלי גפן ממולאים או שלל תבשילים אחרים.
 

המרכיבים:

  • עלי גפן גדולים וצעירים
  • צנצנת זכוכית עם מכסה מתברג
  • מלח ים
  • מעט שמן זית


אופן ההכנה:

  • שוטפים היטב את עלי הגפן
  • דוחסים אותם לתוך הצנצנת
  • מכסים במים ומודדים את כמות המים שהוספה
  • על כל כוס מים שהוספה מוסיפים כפית גדושה של מלח ים
  • מכסים בשמן
  • סוגרים ומשאירים במקום קריר ויבש למספר חודשים

אזהרה

יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.