צלפים כבושים - מתכון נוסף

המתכון באדיבות דוד שחק

צמחים המרכיבים מתכון זה: צלף קוצני, צלף מצרי, צלף סיצילי, צלף סחוסי
עונת איסוף: ברוב חלקי הארץ באביב ובתחילת הקיץ

צלפים כבושים מהווים תבלין אנין ועדין למאכלים מיוחדים כמו לשון ברוטב צלפים ( מתכון בקרוב) וגם למאכלי יום-יום כמו פסטה ודגים.
את מי הכבישה אפשר לנצל להכנת מאכלים אחרים .

המרכיבים:

  • פקעי ( ניצני) צמח הצלף, או פירות צעירים
  • מים
  • חומץ בן-יין
  • תבלינים: עלי דפנה, שום , פלפלים חריפים
  • צנצנות קטנות מעוקרות


אופן ההכנה:

  • קוטפים את פקעי הצלפים (ניצנים) או את הפירות הצעירים ( האביונות)
  • משרים במים במשך 3 עד 4 ימים ומחליפים את המים מידי יום, על מנת להוציא את המרירות
  • מערבבים את המשרה: (לא מבשלים) 50 אחוזים מים ו 50 אחוזים חומץ בן-יין. על כל כוס נוזלים
  • מוסיפים כף מלח גס.
  • שופכים על הצלפים
  • מוסיפים תבלינים לפי העדפה: פלפל, שום, עלי דפנה
  • לאחר שבוע כשהצלפים מוכנים
  • מוציאים את הנוזלים והתבלינים
  • שופכים על הצלפים שמן זית עם כמון

אזהרה

יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.