המתכון באדיבות נסים קריספיל (ילקוט הצמחים)
צמחים המרכיבים מתכון זה: מלוכיה נאכלתעונות איסוף: באביב ותחילת הקיץ (מאי- ספטמבר)מרק מלוכיה הוא "מאכל מצרי"- או שאוהבים אותו או ששונאים אותו. הסיבה היא שהצמח רירי...המלוכיה תופסת במצרים מקום שני כמאכל לאומי, לאחר הפול המצרי הידוע, כזן היתה גם במצרים העתיקה.הרמב"ם שחי במצרים וניזון מהמלוכיה,הזכיר בכתביו את המלוכיה כצמח מאכל .בארץ היא נמכרת בשווקים מסויימים, ויש המיבשים את העלים או מקפיאים אותם לשאר ימות השנה בהם לא ניתן להשיג את הצמח טרי.