צמחים המרכיבים מתכון זה: חרדל לבן
עונות איסוף: חורף ואביב
בסוף החורף ובאביב לא נוכל להתעלם ממרבדי הפריחה המשמחים של צמחי חרדל לבן . הצמח ממשפחת המצליבים יפרח עד שיבא השרב וייבש אותו .
נקטוף את הפרחים בעדינות , עם מעט מהגבעול.
המרכיבים:
- שני חופנים של פרחים שטופים
- שני שיני שום
- מיץ לימון
- שמן זית
- מלח
אופן ההכנה:
- בבלנדר מוט מרסקים את הכל כולל מעט שמן זית' כשהכל הופך לעיסה , ממשיכים לעבוד עם הבלנדר תוך כדי הוספת שמן איטית כדי שהאמולסיה תהיה יציבה
- בודקים טעמים - לא מומלץ להוסיף הרבה מלח
- טיפ: אחרי יומיים משתפר טעם הרוטב, המרירות נעלמת
- מתאים לערבב בסלט, על דגים או פסטה.
- שתפו אותנו במייל אם הכנתם את הרוטב ואיך השתמשתם בו.
בתיאבון
אזהרה
יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.