המתכון באדיבות (אסופת מתכונים)
צמחים המרכיבים מתכון זה: תאנהעונות איסוף: קיץ" כל הפירות יש בהם פסולת. תמרים יש בהם גרעינים, ענבים יש בהם חרצנים, רימונים יש בהם קליפין, אבל התאנה כולה יפה לאכול. " (ילקוט שמעוני)פרי התאנה אינו מבשיל בבת אחת, בתחילה מבשילים פירות בודדים והקצב מתגבר ככל שהקיץ מגיע לשיאו בחודש אב. פעולת קטיף התאנים היא "ארייה" .הכנת ריבת תאנים מצריכה השקעה בהכנתה אבל התוצאה שווה את המאמץ. תבשיל זה יכול להוות חוץ מהיותו מעדן בפני עצמו, כתוספת לרטבים, לתבשילי בשר ועוף או כסירופ ותוספת לעוגות וגלידות.אפשר לארות תאנים - ללא תשלום- בואדיות, בורות מים ובוסתנים נטושים, או לקנותן אצל הירקן.המרכיבים:
אופן ההכנה: