טקס יום השואה

הטקס ביער הקדושים. צילום: יואב לין
כמדי שנה, גם השנה ייערך טקס יום הזיכרון לשואה ולגבורה בסימן יהודים מצילים יהודים. הטקס יתקיים ביום שני, יום הזיכרון לשואה ולגבורה,
כ"ח בניסן התשפ"ד, 6 במאי 2024, ברחבת מגילות האש ביער הקדושים, ויוקדש לגבורתם של 13 מצילים יהודים שהצילו את אחיהם
ביום הזיכרון לשואה ולגבורה 2024, יקיימו קק"ל וארגון בני ברית העולמי טקס ייחודי באנדרטת מגילות האש ב"יער הקדושים", סמוך למושב כסלון. טקס זה הוא יחיד במינו בארץ ובעולם, והוא יוקדש להוקרת פועלם ולהנחלת מורשתם של יהודים שהצילו יהודים אחרים במהלך שנות התופת בארצות אירופה הכבושות תוך סיכון אישי רב. הטקס ייערך בנוכחות ראשי הארגונים, אנשי שגרירות מרחבי העולם, משפחות המצילים וחיילי משמר הגבול.

במהלך הטקס יוענקו "אות המציל היהודי" על ידי המרכז העולמי של בני ברית והוועדה להוקרת גבורתם של המצילים היהודים בשואה (JRJ - Jews Rescuing Jews During the Holocaust) ל-13 המצילים: ד״ר ויטוריו עמנואל סצ׳רדוטי, הרי רות׳, ד״ר אלכסנדר הרמן, יעקב זילברשטיין, איזי (יצחק) פיליפ, פרדריק שמעון המל, ז׳אן המל, ד״ר זיגפריד גומבל, ארתור פוזננסקי, ז׳ורז׳ גארל, אליז לילי גארל, ויקטור ״יונג״ פרז, יוסף (יופ) וייס.
 

תוכנית הטקס

09:00 סיפורי הצלה מפי קרובי המצילים / הסבר על מגילת האש מפי מדריכי קק"ל - בתיאום מראש
09:45 התכנסות ברחבת "מגילת האש"
10:00 צפירה ותחילת הטקס
11:00 סיום הטקס
11:30 המשך מתן עדות לקבוצות חיילים

בטקס יישאו דברים: שגריר איטליה בישראל סרג'יו ברבנטי, מנהל החטיבה לחינוך ולקהילה בקק״ל שר-שלום ג׳רבי, יו׳׳ר המרכז העולמי של בני ברית - ירושלים ד׳׳ר חיים כ׳׳ץ, מפקד בית הספר החילי של משמר הגבול תנ׳׳צ גהאד חסן, ושרה ג'קסון, ניצולת שואה שהצילה צעירים ממסיבת
הנובה (מוקלט).

יזכור: יונתן גארל.

קדיש: אברהם זילברשטיין.

הדלקת משואה: מרטין דיוויש וארלן רוטנשטיין.

נא אשרו השתתפות בטל: etti@bnaibrith.org ;02-6251743

הטקס יתורגם סימולטנית לאנגלית, צרפתית וספרדית וישודר בשידור חי בערוץ היוטיוב של קק"ל ובערוץ הפייסבוק של בני ברית בעברית עם כתוביות.

להורדת הזמנה מונגשת לטקס»

"פינת עדות". צילום: יואב לין

"אות המציל היהודי"

מאז סוף שנת 2000 מקדמים קבוצת ניצולים בירושלים, הוועדה להוקרת גבורתם של המצילים היהודים בשואה (JRJ) ונציג המרכז העולמי של בני ברית פעולות מגוונות רבות, שמטרתן להעלות את סוגיית המצילים היהודיים על סדר היום הציבורי. הוועדה גם מאגדת את סיפוריהם של המצילים במאגר מידע המונה כבר מאות רבות של מצילים.
 
"אות המציל היהודי" נוסד ב-2011 במטרה להוקיר את פועלם של הגיבורים שהעזו לסייע לאחיהם בצרה ולמרוד נגד הגורל המר שייעדו הגרמנים לכול יהודי. הם סיכנו את חייהם וגילו סולידריות למופת כדי להבטיח שיהודים יוכלו להמשיך להתקיים על אדמות אירופה או לסייע להם להגיע לחוף מבטחים.
 
עד היום הוענקו אותות לכ-600 מצילים מגרמניה, הולנד, צרפת, סלובקיה, יוון, רוסיה, יוגוסלביה, אוקראינה, אוסטריה, בלארוס,איטליה, פולין, מרוקו, אלג'יר, הונגריה, דנמרק, צ'כיה, ליטא ובלגיה.