שאני אנקה?

כן, ממש כך – הזבל חוזר מהטיול ביחד איתנו. והנה עוד כמה דרכים יעילות לשמור על הטבע בלי לגרוע מחדוות הטיול. מטיילים ומנקים: הטיפים
כמה פעמים שמעתם שצריך לשמור על הניקיון? נו, כן, אז צריך. בניגוד לבית, שם אולי אחד ההורים בסוף מפנה אחריכם מהשולחן, אמא אדמה ואבא טבע הרבה פחות סלחניים. כדי לשמור על שלום משפחת כדור הארץ, הנה כמה עצות נקיות ושימושיות, שאפשר ליישם כבר בטיול הקרוב:
  1. הזבל לסל וחסל – כלל אצבע ראשון הוא לזרוק את הזבל לפח. באתרי טבע רבים בארץ מותקנים פחי אשפה לנוחות הציבור, פשוט וקל.
  2. אין פח? יש תיק – במקומות שבהם אין תשתית פחים מסודרת, פשוט לוקחים את האשפה איתנו עד לפח הקרוב.
  3. זבל מגעיל אותי! – רגע רגע, בואו נבין מה זה בדיוק זבל, לא מדובר באותה אריזת סנדוויץ' או ביסלי שהרגע חיסלתם והחזקתם ביד? נו, נראה שזה פחות מגעיל ממה שזה נשמע.
  4. הצטיידו בשקיות זבל – עם זאת, ישנה אשפה שבהחלט יכולה להיות פחות נעימה, אבל אין ברירה והרי לא תשאירו נייר טואלט בשטח. הטיפ שלנו – תעטפו אותו אפילו עם שתי שקיות, לאיטום מרבי.
  5. כל ישראל מנקים – נתקלתם בלכלוך במהלך הדרך וזה נראה ממש רע? שלפו שקית וקחו עמכם את האשפה לפח הקרוב. מעולה, הצלתם עוד קטע יער.
  6. מצמצמים את כמות הזבל הפוטנציאלי – במקום לייצר זבל, מנעו אותו. איך למשל? הפחיתו את השימוש באריזות לאוכל ובציוד שעשוי להיות מיותר, ונסו לתכנן מראש מה צפוי להפוך לזבל. היי, זה גם פחות כבד בתיק!
  7. עוברים לכלים רב פעמיים – הימנעו משימוש בכלים חד פעמיים ועברו להשתמש בכלים רגילים מהבית או מפלסטיק רב פעמי שאפשר לשטוף אותו (ובלי להתחמק מתורנות שטיפת כלים בבקשה).
  8. פסולת מתכלה לא זורקים בשטח – גם למוצרים מתכלים לוקח מאות שנים להתפרק, בינתיים הם עושים נזק לסביבה, וחבל.
  9. ניקיון מספק – כשאתם עושים טוב לטבע, הטבע מחזיר לכם אהבה. שימרו על טבע נקי ותרגישו הרבה יותר טוב עם עצמכם והסביבה.

  יש לכם עוד טיפים לטיול נקי? מצוין! כתבו לנו ואנו נדאג לפרסם: greenwin@kkl.org.il

כשאתם עושים טוב לטבע הוא מחזיר לכם אהבה. צילום: יוסי אסיאג, ארכיון הצילומים של קק"ל