רק היום: שוק יד שנייה

רק היום: שוק יד שנייה

זבנים צעירים בשוק הילדים קידי מרקט בעדנים. צילום: מיכל גלוש
מה אתם עושים עם הדברים שהם עדיין במצב טוב, אבל כבר אין לכם צורך בהם? לא תאמינו כמה מציאות כאלה אפשר למצוא בשוק יד שנייה ובמחירים מפתיעים. גם מפנים את החדר וגם שומרים על הסביבה

עושים שוק

תרגיל למתחילים:

עמדו באמצע החדר שלכם והסתכלו סביב. כמה דברים שאתם לא משתמשים בהם אתם רואים? רשמו על דף לפחות עשרה דברים כאלה שאם הייתם מוציאים מהחדר הייתם יכולים להמשיך בחייכם בלי להתחרט.

תרגיל למתקדמים:

חשבו על עשרה דברים נוספים שאתם יכולים להוציא מהחדר שאתם לא משתמשים בהם ולא תתגעגעו אליהם.

רמז: מה יש לכם במגירה התחתונה בשולחן הכתיבה? מה נמצא על המדף העליון בארון מאחורה?

הפתרון הנכון

בידיכם לפחות שלושים דברים שאתם לא זקוקים להם, נמצאים במצב שמיש טוב עד מצוין ואין לכם לב לזרוק.

מה עושים? תורמים, מוכרים או מחליפים.

איפה? בשוק יד שנייה.

מה יוצא לכם מזה? גם עוזר להיפטר מהדברים בקלות בלי להרגיש בחסרונם, גם מרוויחים דמי כיס וגם נמנעים מלזרוק לפח ולזהם את הסביבה.

כך תפיקו שוק ילדים

אם אתם מאלה שעמדו בתור ילדים קטנים עם דוכן למכירת לימונדה ברחוב ומכרו כוס בשקל, עליכם פשוט לשדרג את העניין. אם אתם טריים בשוק יד שנייה קבלו מדריך מזורז בנושא. לעניין התרומות נגיע בהמשך.

שלב א': מיון ותמחור – את נושא המיון כבר תרגלתם, עכשיו נותר לתמחר. ההמלצה שלנו: מחירים הוגנים במחירים שווים לכל כיס. לא בטוחים איך? בדקו מה מחיר המוצר בשוק כיום, ראו מה מצבו ותנו לו סכום של לא יותר מ-50% ממחירו ואפילו פחות מזה. ככל שהמחיר יהיה אטרקטיבי יותר כך הסיכוי שלכם למכור אותו יגדל, הרי ממילא החלטתם להוציא אותו מהחדר.

למשל, ערכת פליימוביל שערכה בשוק 200 שקל שמצבה מצוין אבל אין סיכוי שאתם תשחקו בה אי פעם שוב אפשר לתמחר במחיר של עד 50 שקלים. מכונית צעצוע קטנה – עד חמישה שקלים.

כלל אצבע: כל מה שבחרתם להוציא – לא חוזר לחדר!

שלב ב': חיפוש שוק – חיפוש פשוט בגוגל יציג בפניכם מספר אפשרויות ברחבי הארץ, ישנם שווקים המתקיימים באופן קבוע וכאלה שצריך לעקוב אחרי מועד פרסומם. אם לא מצאתם אחד כזה, אתם מוזמנים ליזום כזה בשכונה או בבית הספר שלכם.

קבעו תאריך שנוח לכולם לשעות אחר הצהריים או בסוף השבוע, ואת משך זמן השוק (לרוב לשווקים בסדר גודל כזה יתאימו 3-2 שעות). בחרו מקום שיתאים להכיל את כמות המשתתפים הצפויה בהתאם למזג האוויר, למשל מגרש ספורט או מתנ"ס. תלו מודעות, חלקו הזמנות והפיצו את הבשורה לבעלי עניין. בהצלחה!

טיפ 1: קיימים שווקים בעלי נושא או מטרה, נסו להתאים את סוג המוצרים והמחירים כדי להגדיל את סיכויי ההצלחה שלכם.

טיפ 2: לא חייבים למכור, אפשר גם להחליף. ראיתם ספר שמתחשק לכם לקרוא ואתם בדיוק משחררים תיק שמישהו מעוניין בו? פשוט תחליפו. כולם יוצאים נשכרים.
אספו לפחות 30 פריטים מיותרים. צילום: מיכל גלוש

שווקים לדוגמה

  • שוק בשקל – מתקיימים מבחר שווקים כאלה ברחבי הארץ, לרוב בסופם מתקיימת גם תרומה למען עמותה כלשהי. הריצו בגוגל "שוק בשקל" וחפשו את השוק הקרוב לביתכם.
  • שוק קח-תן בפייסבוק – קנייה ומכירה של מוצרי יד שנייה, להצטרפות לקבוצה»
  • שוק ילדים בדיזנגוף – מתקיים בפסח ובחופש הגדול. יש לעקוב אחר לוח האירועים באתר הקניון»
  • קידי מרקט – שוק ילדים למוצרי יד שנייה במושב עדנים, בסופו מתקיים איסוף ופיזור תרומות לנזקקים.
חוויה לכל המשפחה. צילום: מיכל גלוש

למי תורמים?

מה שיצא מהבית לא חוזר, זוכרים? אבל גם לא זורקים. קיימים גופים רבים בארץ שישמחו לקבל תרומות מכל סוג שהוא. עמותות, מקלטים, מועדוניות ומשפחות נזקקות. להלן רשימה של גופים שאפשר לתרום להם או שיידעו לקשר אתכם למקומות הנכונים:

  • תרומות ומעשים טובים – קבוצה שמונה כ-20,000 חברים בפייסבוק ואוספת דברים למען נזקקים.
  • תורמים מכל הלב – קבוצה נוספת שפועלת בפייסבוק ועוזרת לחבר בין תרומות לנתרמים.
  • ויצ"ו – הארגון מפעיל מקלטים לנשים וילדים בסיכון וזקוק לתרומות ומפעיל חנות יד שנייה שכל ההכנסות ממנה מיועדות לתרומות. ליצירת קשר: 03-6923775/6/9 או במייל: orlim@wizo.org
  • עזר מציון – הארגון מסייע לאוכלוסייה מגוונת בתחומים שונים. טלפון לתרומות: 1-800-236-236.

 

יש לכם עוד טיפים? מצוין, שלחו אלינו ואנו נדאג לפרסם, למייל: greenwin@kkl.org.il