סיור ליקוט – חוברת הדרכה

צילום: אביבית ברקוביץ'
הם הכי טריים, הכי טבעיים, הכי בריאים ומשופעים בוויטמינים ובמינרלים, לכן אין פלא שצמחי הבר זוכים לעדנה מחודשת בשנים האחרונות, וסיורי הליקוט הופכים פופולאריים מאוד. לפניכם חוברת הדרכה לליקוט מאת אביבית ברקוביץ, המרכז הישראלי לליקוט מקצועי
בחוברת "מפגש ליקוט" תמצאו מגוון צמחים ופרחים שנמצאים בטבע הקרוב לנו ומתאימים לליקוט, ופרטים חשובים על כל אחד מהם – איפה אפשר ללקט אותם, מהן סגולות הריפוי שלהם, איך כדאי לאכול אותם, וגם מתכונים שיעשו את החוויה קולינרית וטעימה במיוחד.
 
 
חשוב להדגיש שלא כל הצמחים מתאימים לליקוט ולמאכל. החוק הוא – מה שלא מזהים לא מלקטים!

 

לחוברת סיורי ליקוט, לחצו כאן»

טיפים להדרכת סדנת ליקוט

  1. חשוב מאוד – מלקטים רק מה שמזהים! לא מזהים, לא מלקטים!
  2. מלקטים עד 20% ממה שיש – כדי להשאיר גם לטבע ולאחרים
  3. לא מלקטים בשמורות טבע
  4. לא קוטפים צמחים מוגנים
  5. פותחים בטעם לא חזק, כמו חלמית, כדי ליצור אמון ונכונות לטעום
  6. שואלים שאלות ומשתפים את הקבוצה בדילמות שעולות תוך כדי הליקוט. למשל: תנו לי סימני זיהוי על ההבדלים בין ברקן לגדילן, במקום מיד לומר מה הם ההבדלים
  7. עם סיום הליקוט פותחים את הארוחה בפחמימה כמו פיתה או תפוח אדמה עם צ'ימיצ'ורי (תערובת עלים קצוצה). כדאי להכין מראש מה שאפשר, כך שיהיה אפשר לאכול מיד, כיוון שבסוף הליקוט המשתתפים לרוב רעבים. אחרי ששבעו, אפשר לעבור על הצמחים ולהכין סלטים ובישולים מורכבים יותר.

 

לטיפים נוספים, לחצו כאן»

עולש. צילום: אביבית ברקוביץ'
בחוברת "מפגש ליקוט" תמצאו מגוון צמחים ופרחים שנמצאים בטבע הקרוב לנו ומתאימים לליקוט, ופרטים חשובים על כל אחד מהם – איפה אפשר ללקט אותם, מהן סגולות הריפוי שלהם, איך כדאי לאכול אותם, וגם מתכונים שיעשו את החוויה קולינרית וטעימה במיוחד.
 
 
חשוב להדגיש שלא כל הצמחים מתאימים לליקוט ולמאכל. החוק הוא – מה שלא מזהים לא מלקטים!

 

לחוברת סיורי ליקוט, לחצו כאן»