מנות עיקריות

למרות שהיום אנחנו חושבים על צמחי-בר בעיקר כתוספת, הם גם שימשו את עיקר הארוחה. כידוע, לאורך תקופות ארוכות היוו דווקא הם את החלק המרכזי בתזונה במקומות שונים.

אזהרה

יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.
  • שבלול מעלי פילו ממולא בגבינות ועלי סלק מצוי

    המתכון באדיבות עידכון ממתכונים דומים בהם משתמשים בעלי מנגולד שטעמם דומה לזה עלי סלק מצוי מתורבתים
  • סלט חצילים ונענע משובלת

    המתכון באדיבות יתיר שדה - shiratsade.com
  • פריטטה עם עלים ירוקים

    המתכון באדיבות מותאם מספר בישול איטלקי
  • אטריות אורז ברוטב תרד וסרפדים

    המתכון באדיבות תמר אשל
  • פַטָאיֵיר

    המתכון באדיבות שנה בגינה
  • חביתת מינוטינה (לחך שסוע)

    המתכון באדיבות עליזה גלקין סמיט
  • קריספי גזר קיפח

    המתכון באדיבות ברק שגיא והשף רועי צדוק
  • תבשיל לוביה וביצים ( שקשוקה או לצ'ו)

    המתכון באדיבות מתכון עממי
  • סלט דוחן עם נענה, פירות קיץ ורימונים לסוף הקיץ

    המתכון באדיבות אביבית ג'וטי ברקוביץ'
  • קציצות מעלי חלמית

    המתכון באדיבות ד"ר אבנר כהן
  • פשטידת עלי חלמית וגבינות

    המתכון באדיבות ד"ר אבנר כהן
  • פשטידת סרפדים

    המתכון באדיבות אתר בישולים
  • קציצות בשר ועלי סלק בר

    המתכון באדיבות עממי
  • עוף מתובל בסומק (אוג הבורסקאים)

    המתכון באדיבות מתכון עממי לבנוני
  • חביתת רג'לה: רגלת הגינה, פרפחינה

    המתכון באדיבות נסים קריספיל מתוך הספר: "טעם החיים-הכל על תבלינים"
  • עלי ריג'לה (רגלה) גבינת גורגונזולה (גבינה כחולה) בעטיפת קרפצ'ו סלמון

    המתכון באדיבות השף קובי מזרחי המתכון מאתר מבשלים
  • קציצות מעלים ואמירים של סלק מצוי

    המתכון באדיבות דן ענברי
  • סמבוסק במילוי ציפורנית מצרית מאודה

    המתכון באדיבות נהידה כבישי כפר ג'וליס
  • קציצות כף-אווז

    המתכון באדיבות אורי מאיר-צ'יזיק
  • חביתת קריתמון

    המתכון באדיבות אורי מאיר-צ'יזיק

תגובות

0 דיווחים