החומרים הדרושים:
1. עיסת תמרים ללא חרצנים
2. פירות יבשים לפי בחירתכם (אנחנו משתמשים בשקדים מקולפים, פיסטוקים, אגוזי מלך ומישמש)
3. קוקוס
4. כמה יריעות של נייר פרגמנט
5. כפפות חד פעמיות
6. סכין חדה
7. מקפיא
8. מערוך

המצרכים הדרושים
אופן ההכנה:
1. עיסת התמרים מגיעה אמנם מגולענת (ללא גלעינים) אך לפעמים עוקץ הפרי עדיין נוכח, ומאחר שלא נעים להיתקל באחד שכזה במהלך נגיסה, מומלץ לאתרם בעיסה ולהוציאם. שימו לב, מדובר בעבודה דביקה במיוחד, לכן אנחנו ממליצים לכם להשתמש בכפפות חד פעמיות.
הוצאת העוקצים מן העיסה – חשוב כדי לא לפגום בלעיסה...
2. לאחר שווידאנו כי העיסה נקייה מעוקצים ומשברי גלעינים, ניקח יריעת נייר פרגמנט, נניח עליה את העיסה, נפרוש יריעה נוספת מעל, ובעזרת מערוך נרדד את העיסה עד שיתקבל משטח עיסת תמרים בעובי אחיד של כ-7-5 מ"מ.

מרדדים את העיסה עד לקבלת משטח אחיד
3. עתה, נחתוך באמצעות סכין את הקצוות הלא אחידים עד שנקבל משטח מלבני ישר

חיתוך הקצוות הלא אחידים
4. עכשיו הגיע תורם של הפינוקים – הוסיפו בצורה מסודרת שלוש עד ארבע שורות של הפינוקים שבחרתם כמילוי (שקדים, צימוקים, אגוזים ממינים שונים, פירות יבשים וכיו"ב), אך הקפידו למלא לא יותר משליש משטחו של המלבן! זאת כדי שתוכלו לגלגל אותו בשלב הבא ללא קושי.

הנחת ה"פינוקים", הקפידו לא למלא יותר משליש משטחו של המלבן!
5. שלב הגלגול – החלו לקפל את המלבן ולגלגל אותו לגליל, והקפידו לבזוק פירורי קוקוס על צדו החיצוני של הגליל אחרי כל שלב של קיפול. הקוקוס יבטיח שצדו החיצוני של החטיף לא יהיה דביק למגע ו.. כמובן יוסיף טעם נהדר!
קיפול ופיזור הקוקוס
6. עתה, עטפו את הרולדה שקיבלתם בנייר פרגמנט, ממש כמו עטיפה של סוכריה, והכניסו למקפיא לפרק זמן של כחצי שעה.

עוטפים את הרולדה ומכניסים למקפיא לחצי שעה
7. לאחר חצי שעה, הוציאו את הרולדה, הניחו אותה על משטח חיתוך ופרסו ממנה בעזרת סכין חדה פרוסות פרוסות.

פורסים...
8. ובכן, הרי לכם חטיפי אנרגיה לתפארת! עתה ארזו אותם בכלי קשיח שיבטיח שלא ימעכו בתיק הרכיבה והתכוננו לקבל מחמאות :)

בתיאבון!