על ניהול שטח, ניהול קהל וסינגלים –
ביערות הסובבים את חנתון ישנה בעיה לא קלה של תושבים המגיעים לפיקניק ביער ומותירים אחריהם לכלוך רב.
הפתרון הברור מאליו, של שיטור, מארבים ומתן קנסות, במקרים רבים ישיג תוצאה הפוכה, ולכן פונה קק"ל לדרכים יצירתיות יותר להתמודדות עם הבעיה – קירוב לבבות התושבים המקומיים אל היערות ומתן הרגשה שהיער הוא שלהם.
באופן כזה הרצון לשמור על המקום נקי ויפה מגיע מבפנים, ועוזר הרבה יותר לשמירה על הנוף.
אחת המטרות של סלילת סינגל המוביל היא בדיוק זו – להביא את רוכבי האזור המקומיים אל כל תאי השטח המגוונים בסביבה ופיתוח אכפתיות שלהם כלפי החורשות, הגבעות וכל מה שביניהן.
שימור עצי ארץ ישראל –
מסביב לצומת המוביל, בגליל התחתון, צמחו בשלווה מאות עצים וותיקים ואופייניים לארץ ישראל. עצים אשר היו בתוואי של סלילת מחלף המוביל המורחב.
על מנת לשמר את החלק החשוב הזה בנוף הגלילי, פתחה קק"ל במבצע במהלך חורף-אביב 2006, במסגרתו הועתקו על ידי כ-1000 עצים, מרביתם אלון התבור (838) והיתר חרוב ואלה, מסביבת הצומת, למדרון סמוך המצוי מזרחית לביר אל מכסור. ההעתקה על כל שלביה ותוצאותיה תועדה בפירוט, והנתונים שנאספו שימשו בסיס לניתוח הגורמים שהשפיעו על קליטת העצים ומידת התפתחותם. גיזום העצים נעשה בתקופת התרדמה בחודש ינואר 2006 ומהלך העקירה, ההובלה, הכנת השטח והנטיעה נמשכו כחודש והסתיימו תוך שלבי הלבלוב הראשונים בתחילת מרץ. סקר מקדים של בתי גידול נערך בשטח המיועד להעתקה שימש כבסיס לתכנון הנטיעה - הוגדרו 8 יחידות על פי הרכב ומבנה הסלע, הקרקע וחברת הצמחים המקורית. נכללו יחידות של אבן גיר וקרקע טרה רוסה עם צומח עשבוני, וקירטון המכוסה נארי או קירטון חווארי, עם קרקע רנדזינה וצומח של בני שיח ועד שיחים. מיקום הנטיעות נעשה בהתאם לעקרונות של העתקה לבית גידול הקרוב ככל האפשר בתכונותיו לבית הגידול המקורי, ניראוּת והשתלבות נופית, פגיעה מזערית בשטח ויעילות בעבודה.