יו"ר קק"ל, דני עטר, הצהיר לראשונה, כי האתגר המיידי העומד בפני קרן קימת לישראל הינו גיוס כלל מרכיביה ונאמניה בארץ ובעולם למלאכת שיקום הפארקים והיערות שנפגעו אנושות בגל השריפות האחרון.
בהערכת מצב, אותה הציגו היום אנשי המקצוע בקק"ל, ומתבססת על נתונים מכלל המרחבים בארץ, עולה כי כ-600,000 עצים בכ-16,651 דונם יער שבאחריות קק"ל עלו באש. אומדן ראשוני של עלויות השיקום, ללא תשתיות, ובתוספת רכישת ציוד נדרש לניהול מערכת אש עתידית, עומד על כ-36 מיליון שקל.
יו"ר קק"ל דני עטר. צילום: יח"צ קק"ל
דני עטר: "מדינת ישראל ידעה, מיום הקמתה, קרבות קשים כנגד אויביה ותמיד סיימה אותם כשידה על העליונה. כך גם הפעם. מדובר בקרב של ממש, כנגד כוחות טרור שפלים, אשר, לצד שריפות שפרצו בשל תנאי יובש ורוחות עזות, הציתו במזיד פארקים וחורשות, גם בלב יישובים ושכונות, מתוך כוונה לזרוע פחד והרס ולגבות חיי אדם. גם כאן, אנו מסיימים את הקרב כשידנו על העליונה".
עטר הוסיף ואמר כי: "מי שחשב להרתיע אותנו בהצתות טרור – טעה. רוחו של עם ישראל חזקה ואיתנה. מי שרצה לצלק את אדמות המדינה ולהפוך פריחה לחורבות אפר – כשל. אני מתחייב כי על כל עץ שנשרף ניטע שניים חדשים. מלאכת השיקום אינה פשוטה, היא תדרוש זמן, סבלנות ומשאבים. אני מאמין שבנחישות ובמקצועיות המאפיינים את הארגון שלנו ובתמיכת שותפינו היקרים מן התפוצות – נצליח לשקם את היערות במהרה ולצבוע שוב את ישראל בירוק".
כידוע, דבריו של עטר מגיעים בהמשך ישיר לפעולותיה המשמעותיות של קק"ל בשטחי השריפות, והתגייסותם, ללא עיכוב, של עובדיה למאמץ הלאומי.
בהקשר זה, יש לציין לשבח את לוחמי האש של קק"ל, אשר התייצבו באומץ רב מול קווי הבערה ביערות, בחורשות ובפארקים, ותרמו, תוך חירוף נפשם, להצלת חיים ולהצלת החורש הטבעי. כמו כן, יש להדגיש כי הירתמותה של קק"ל לא הסתיימה בכך ועצם פתיחת מרכזי השדה והיער שלה למען משפחות ותושבים שפונו מבתיהם, זכתה לשבחים רבים, והביאה לגל בקשות מצד הציבור הישראלי להתנדבות לשיקום היערות.
כמו כן, יש להדגיש בגאווה רבה את הירתמותם המיידית של נאמני קק"ל בתפוצות, אשר באמצעות לשכות הארגון, ביקשו מן הרגע הראשון לאחד כוחות, להזדהות עם הכאב ולתרום למען מדינת ישראל ולמען פעולות השיקום שעוד יבואו.
לכתבות נוספות בחדשות קק"ל