על הוועידה

ארגון המזון והחקלאות של האו"ם ברומא כינס בין ה-16 ל-20 ביולי 2018 את ועידת הייעור העולמית הדו שנתית (COFO- Committee on Forestry).

הפסגה מפגישה בין ראשי שירותי ייעור וגורמים בכירים אחרים בממשלות השונות, בכדי לגבש את מדיניות הייעור העולמית לנוכח האתגרים השונים ברחבי העולם. משתתפי הוועידה תרים אחר פתרונות, ומייעצים לארגון המזון והחקלאות של האו"ם בנוגע לקביעת מדיניות פעולה מותאמת לכל אזור בעולם.

ראוי לציין בהקשר זה, שלאחר פעילות ענפה ומאומצת של אגף הייעור במינהלת פיתוח הקרקע (מפ"ק), בשיתוף עם מזכירות הוועידה באו"ם ומשלחת ישראל לאו"ם, זוכה קק"ל לייצג את מדינת ישראל באופן רשמי בוועידת הייעור העולמית.

נציגי קק"ל לוועידת הייעור העולמית ה-24 של האו"ם ד"ר דוד ברנד (משמאל) ואסף קרואני. צילום: קק"ל

ועידת הייעור השנה היא ה-24 במספר, ומתקיימת במקביל לשבוע הייעור העולמי השישי. הוועידה מתרכזת ביכולת היערות לתרום ליעדי הפיתוח בר-קיימא של האו"ם לשנת 2030 (UNSDGs), ובמעבר מתאוריה לתוכניות פעולה מעשיות.

הדיונים סובבים סביב הנסיון לחקור דרכים ואמצעים כדי להאיץ את החתירה ליעדים אלו, בפעולות ליישום המלצות המדיניות של הוועדה לביטחון תזונתי העולמי בדבר תרומת היערות לביטחון תזונתי ולתזונה, בסקירת הזדמנויות ואתגרים ליערות אורבנים ופרי-אורבנים, ביישום אסטרטגיית שינוי האקלים של ארגון המזון והחקלאות של האו"ם ובגיבוש האסטרטגיה היערנית העתידית.

היערן הראשי ומנהל אגף הייעור בקק"ל ד"ר דוד ברנד, ורכז המחקרים וקשרי בחוץ באגף הייעור אסף קרואני הם הנציגים הרשמיים בוועידה. קרואני הקריא במליאת האו"ם הצהרה המדגישה את מחויבותה של ישראל לסייע במאמצים העולמיים לייעור באזורים צחיחים ובשיקום מערכות מדורדרות. זאת בהתאם ל"הבנות אגדיר" (Agadir Commitment) שפורסמו על ידי סילבה מדיטרנאה (Silva Mediterranea) – הגוף האחראי באו"ם על ייעור בים התיכון,

בנוסף, השתתפו נציגי קק"ל בפגישת עבודה של סילבה מדיטרנאה וסייעו בעיצוב וגיבוש מדיניות הארגון בנושא ייעור ולחימה במדבור באזור הים התיכון, והם אף מקיימים פגישות עבודה רבות בשוליי הוועידה, בניהן פגישה עם נציגי ארגון המזון והחקלאות בניסיון לקדם חתימת מזכר הבנות מקצועי לשיתוף ידע ומומחיות, פגישה עם ראשת שירות הייעור והמשלחת האמריקאית, פגישה והגעה להבנות על הידוק שיתוף הפעולה עם ארגון סילבה מדיטרנה, פגישה עם מזכיר המחלקה האירופאית של ארגון המזון החקלאות, פגישה עם ראשת שירות הייעור הקנייתי לקידום שיתוף הפעולה בהקמת יער באזורים צחיחים בקניה ועוד.

יחד עם כל אומות העולם, קק"ל היא שותפה פעילה במאמץ העולמי להשגת יעדי פיתוח בר קיימא לשנת 2030 של האו"ם. דבר זה מבסס את מעמדה כגוף יערני משמעותי, ירוק, סביבתי ומוביל בזירה הבינלאומית וממצב את מדינת ישראל כולה בשורה אחת עם המדינות המפותחות הפועלות בהתאם לאמנות הבינלאומיות.