לאחר שהתרשמו מהתצוגות החקלאיות המגוונות, הוזמנו המבקרים לסייר בתחנת יאיר, שבה נערכים ניסויים יישומיים בחקלאות. הם שמעו כיצד אפשר לקיים חקלאות גם בתנאי האקלים הקיצוניים של הערבה.
בין הניסויים הייחודיים: גידול פרחים בבתי רשת, גידול תרד עם עלים גדולים ובשרניים, ממשקי השקיה שנועדו לחסוך במים ולהגדיל את היבול, בחינת מינים חדשים של פרחים ואפילו פיתוח פרוטוקול רבייה לדג הקרדינל טטרה, הזוכה לביקוש רב בארץ ובעולם.
במקביל לתערוכה החקלאית נערך פסטיבל ססגוני לכל המשפחה, שכלל דוכני יצירה ואמנות, סדנאות והפעלות לילדים. מדי ערב נערכו הופעות של אמנים כמו אביב גפן וברי סחרוף..
בין אלפי המבקרים בלטו בנוכחותם מאות סטודנטים ממרכז ההשתלמויות הבינלאומי בחקלאות בערבה ביניהם נציגים צעירים ממדינות כמו וייטנאם, נפאל, אתיופיה ועוד. גם שגרירי המדינות הללו לקחו חלק באירוע.
תצוגת תוצרת חקלאית. צילום: יואב דביר
מרכז ההשתלמויות, שהוקם בשיתוף קק"ל, מאפשר לסטודנטים ממדינות מתפתחות ללמוד מהידע החקלאי המתקדם שפותח בישראל, להתנסות בעבודה מעשית ובתום לימודיהם לשוב לארצותיהם וליישם את מה שלמדו כאן.
בסמוך לתחנת הניסויים נמצא מרכז ויידור – חלון לחקלאות בערבה, שהוקם כהוקרה למשפחת ויידור, ידידי קק"ל באוסטרליה. מרכז המבקרים מציע חוויה לכל החושים באמצעים טכנולוגיים מתקדמים. המבקרים צפו בסרט תלת-מימד, למדו מקרוב על החקלאות המקומית, הציצו לחייהם של תושבי האזור, עיצבו באצבעותיהם את נופי המדבר והורידו גשם. במרכז ויידור נערכו במהלך היום הפתוח כנסים מקצועיים בנושא המים בערבה ואתגרי החקלאות.